Potpisan ugovor o saradnji između Akademije tehničkih strukovnih studija i Policijskog sidnikata Srbije

akademija-strukovnih-studija

Akademija tehničkih strukovnih studija Beograd i Policijski sindikat Srbije potpisali su Ugovor o saradnji. Na ovaj način članovi Policijskog sindikata Srbije i članovi njihovih porodica dobili su mogućnost da studiraju na ovoj visokoškolskoj ustanovi, pod povoljnim uslovima finansiranja putem adminstrativne zabrane na 10 mesečnih rata. Smerovi koji se školuju na ovoj Akademiji biće posebno interesantni za pripadnike Vatrogasno spasilačkih jedinica, saobraćajne policije i kolege koje imaju nameru da nastave rad u kriminalističkoj tehnici – forenzici.

Akademija tehničkih strukovnih studija Beograd – ATSSB osnovana je mOdlukom Vlade Republike Srbije 05 broj 022-8045/2019 od 29.08.2019. godine. Odlukom Vlade Republike Srbije osnovana je nova visokoškolska ustanova spajanjem četiri visoke škole strukovnih studija sa višedecenijskim iskustvom rada u obrazovanju, i to:

  • Visoke škole strukovnih studija –Beogradska politehnika iz Beograda,
  • Visoke tehničke škole strukovnih studija iz Beograda,
  • Visoke inženjerske škole strukovnih studija Tehnikum Taurunum iz Beograda,
  • Visoke tehničke škole strukovnih studija iz Požarevca.

Danas Akademiju čine četiri odseka:

  • Odsek Beogradska politehnika,
  • Odsek Kompjutersko-mašinsko inženjerstvo,
  • Odsek za saobraćaj, mašinstvo i inženjerstvo zaštite,
  • Odsek Primenjene inženjerske nauke.

Akademija u obavljanju delatnosti objedinjuje obrazovni, primenjeno-istraživački rad kao deo jedinstvenog procesa visokog obrazovanja. Delatnost Akademije je ostvarivanje visokog obrazovanja kroz strukovne studije prvog i drugog stepena, u okviru akreditovanih studijskih programa. Akademija u okviru svoje delatnosti može realizovati programe obrazovanja tokom čitavog života, van okvira studijskih programa, kao i druge poslove kojima se komercijalizuju rezultati stručnog, naučnog, istraživačkog i umetničkog rada, pod uslovom da se tim poslovima ne ugrožava kvalitet nastave.

Dan Akademije tehničkih strukovnih studija je 29. novembar.

Akademija organizuje i izvodi strukovne studije, u skladu sa Zakonom, koje osposobljavaju studente za primenu znanja i veština potrebnih za neposredno uključivanje u radni proces.

Strukovne studije obuhvataju sledeće nivoe, i to:

  1. studije prvog stepena – osnovne strukovne studije koje traju tri godine (180 ESPB bodova) i specijalističke strukovne studije koje traju jednu godinu (60 ESPB bodova).
  2. studije drugog stepena –master strukovne studije koje traju dve godine (120 ESPB bodova). Akademija je član Konferencije akademija i visokih škola. Cena osnovih akdemskih studija za školsku 2023/24.godinu je 87.000 RSD.

https://atssb.edu.rs/

 

Script Selection

Slični tekstovi

Produžen ugovor sa osiguranjem

Produžen ugovor sa osiguranjem

Osiguravajuća kuća „GENERALI“ i Policijski sindikat Srbije su potpisivanjem novog ugovora 8.septembra 2023.godine,...