ФУНКЦИОНЕР НСП КОЛИМА УДАРИО САОБРАЋАЈНОГ ПОЛИЦАЈЦА

Потпуковник Г.Л. из Сектора за ванредне ситуације, функционер Независног синдиката полиције, згазио службеним возилом полицајца, три пута бежао и нападао полицајце, пружао отпор.

Полицијски синдикат Србије захтева да се све законом прописане мере предузму против Г. Л., припадника МУП, који је намерно службеним аутомобилом МУП Србије намерно прегазио ногу другог полицајца, саобраћајца М. К. и потом побегао, те пружао отпор још двојици полицајаца.

– У оваквим случајевима не сме бити скривања чињеница, нити одуговлачења суђења. Напади на полицајце и то од стране другог припадника МУП Србије морају се најстроже казнити. До инцидента је дошло док је М.К. као саобраћајац обезбеђивао протест антиваксера у центру Београда. У једном тренутку је Г. Л. службеним аутомобилом пробио блокаду полиције у улици Краља Милана, која је штитила учеснике протеста. Саобраћајац је успео некако да га заустави, како не би неко од учесника страдао, а Г. Л. је потом почео да виче на њега, говорећи му претећи како је он потпуковник полиције и функционер Независног синдиката полиције, те да га псује и вређа. Чак је, као што се види на снимцима, очигледно намерно кренуо аутомобилом на саобраћајца и прегазио му ногу, па је М. К задобио тешке повреде и нога му се налази у гипсу. Срећом да је један од окупљених грађана успео да угаси аутомобил и отме кључеве од Г.Л, иначе би саобраћајац можда прошао са још тежим повредама.

Потом је Г. Л побегао из свог аутомобила како не би био ухапшен. Кренуо је пешице према Његошевој улици, где је сустигнут, али је и ту напао другог полицајца, те успео опет да побегне. Наставио је пешке бекство ка Врачару, где је нађен у подруму једне зграде. И тада је напао полицајце који су дошли да га ухапсе, односно пружао активан отпор, али је тек после два бекства из трећег покушаја савладан и ухапшен. Одбио је да му се уради тест на алкохол, па је пребачен на ВМА, где му је извађена крв како би се тестирао на дрогу и алкохол. Одређен му је притвор и поднета кривична пријава за напад на полицајца, уз саобраћајне прекршаје које је починио.

Овакво понашање је заиста срамота за једног припадника МУП Србије и синдикалног функционера, како се Г. Л. представио. Тражимо да се он најстроже казни, како би се оваквом бахатом понашању једном за свагда стало на крај – каже Вељко Мијаиловић, председник Полицијског синдиката Србије.

Script Selection

Слични текстови